ADWARE VERWIJDEREN

Adware is een enorm probleem. Hoewel het niet valt onder de categorie ‘virus’ of ‘malware’, is het zeker een bron van problemen. Het is ongewenste software dat op een sluwe, oneerlijke manier op de computer of in de webbrowser wordt geïnstalleerd. Adware valt niet alleen de computer gebruiker lastig met advertenties, het vertraagt ook de computer en is een inbreuk op de privacy van een computer gebruiker. Het wijzigt de internet brower instellingen en stuurt je naar pagina’s met advertenties. Adware kan ook als een wapen worden ingezet van hackers om allerlei malware naar binnen de sluizen. Het vermijden en verwijderen van adware is een prioriteit voor iedereen.

adware verwijderenHet probleem van adware is dat het door de meeste virusscanners en anti-malware pakketten niet als malware wordt herkend en daardoor niet wordt gedetecteerd en vewijderd. Het is ten slotte een software programma. Adware herkennen en adware verwijderen doen vaak alleen echte malware en spyware specialisten. De Nederlandse vendor SurfRight heeft de Hitman Pro ontwikkeld. De Amerikaanse vendor EngimaSoft heeft de SpyHunter ontwikkeld. Deze twee malware scanners hebben bewezen de meest hardnekkige malware en adware te kunnen herkennen en verwijderen. Heb je een Apple computer? Adware verwijderen van een mac vereist een ander programma zoals de Mackeeper 3 uitgerust meteen complete internet security moduel of de specifieke mac adware remover, de AdwareMedic. Voor meer informatie: beste virusscanners voor mac.

Voor meer informatie:

 Waar komt adware vandaan?

adware vermijdenVeel adware wordt vaak stiekem via een installer voor een of andere applicatie op de computer meegeïnstalleerd. Dit kunnen vaak grote download sites zijn zoals Softonic en Download.com, of een site die video-streaming of ‘gratis’ video’s aanbiedt. Het kan ook via sites voor piraat kopieën. De meeste adware verspreidt zich nu via allerlei brower extensies en plug-ins. Mozilla de maker van FireFox heeft dan ook de noodklok geluid over deze ontwikkeling: “Het is hartverscheurend dat er zoveel kwaadaardige ontwikkelaars in de wereld zijn die misbruik van anderen willen maken”, zegt Daniel Veditz van Mozilla. De toolbars en extensies in de browsers sturen de internetervaring van tientallen miljoenen mensen zonder dat ze hier hun nadrukkelijke toestemming voor hebben gegeven en dit in de gaten hebben. Bij het downloaden van software lopen deze gebruikers het risico op nieuwe toolbars en uitbreidingen, die vaak advertenties tonen, gebruikers volgen en content wijzigen! Hier profiteren alleen derde partijen van en natuurlijk niet de gebruiker. In de standaardversie van Firefox zullen daarom straks alleen nog gesigneerde extensies worden geaccepteerd. Dit is een uistekende stap om ongewenste adware in de vorm van browser extensies en toolbars te vermijden.

Hoeveel adware rommel verschuilt zich er op jouw computer?

Klik voor een Gratis Diagnose Scan met de SpyHunter!

spyhunter recensie

Gerelateerde posts:

Bronnen:

LiBerBits

Remi Valentijn

Comments on this entry are closed.