BLACKSHADES-MALWARE

De verspreiding van Blackshades bewijst weer eens hoe goed cyber-criminelen te werk gaan en hoe gevaarlijk malware tegenwoordig is. De Amerikaanse CIA, FBI en Interpol waren genoodzaakt om verschillende malen in actie te komen om de bende op te rollen. Sinds 2012 zijn deze diensten bezig geweest met het oprollen van de organisatie. Op dit moment zijn alle belangrijke kopstukken uitgeleverd en is de bende opgerold.

Blackshades RAT …. waarom zo’n ophef?

remote access trojan blackshadesDe bende was niet echt een bende, maar een gestroomlijnde bedrijfsorganisatie met directieleden en werknemers voor klantenondersteuning en marketing. Blackshades is een zeer populair trojaans paard om vanaf afstand totale controle te hebben over een computer. Het is een Remote Access Trojan (RAT). Blackshades staat ook bekend onder de afkorting W32.Shadesrat. Op de website (bshades.eu) van deze criminele organisatie konden hackers van alle mogelijke allure en levels deze creepware kopen voor zo’n US$40-$50. Dit is een zeer goedkope prijs en kon andere cyber-criminelen veel tijd en geld besparen. Hieronder kun je zien hoe het Blackhades dashboard er uit ziet:

blackshades rat

De Blackshades-malware voorziet de hacker van complete controle over het besmette systeem met behulp van een rootkit. Het is vanuit de dashboard heel gemakkelijk om alle bestanden in te zien en te stelen of te vernietigen. Je kunt heel makkelijk gebruik maken van alle applicaties zoals social media apps, video’s maken, screen shots maken enz. Dit allemaal zonder dat de eigenaar van de computer het merkt! Blackshades werd dan ook vaak ingezet voor het bouwen van zombie netwerken. Het is niet bekend hoeveel er precies zijn verkocht geworden, maar het is bekend dat al meer dan 500.000 systemen zijn opgeschoond van deze blackshades-malware. De cyber-criminelen verantwoordelijk voor deze malware hebben miljoenen dollars omgezet. Nu de bende is opgerold zullen er minder incidenten optreden, maar er zijn nog genoeg in omloop! Daarnaast is het te verwachten dat anderen het werk zullen voortzetten.

Het verwijderen van de blackshades malware en het vermijden van deze rommel:

blackshades rat verwijderenHet geeft weer aan waarom het verwijderen van malware zeer moeilijk kan zijn en vaak niet eens kan optreden doordat standaard antivirus programma’s deze gevancanceerde besmettingen niet eens kunnen detecteren! Het investeren in een goede malware scanner zoals de SpyHunter of een totale oplossing voor internet security zoals de PCKeeper is een noodzaak voor iedereen die zijn risico’s wil beperken om te worden besmet.

Gerelateerde artikels:

Bronnen

 

LiBerBits

Remi Valentijn

Comments on this entry are closed.