COMPUTER SNELLER MAKEN

Veel mensen beseffen niet dat een computer sneller maken een automatisch gevolg is van het opschonen van de computer. Het opschonen van de computer is tot op zekere hoogte het zelfde als het sneller maken van de computer.

computer sneller makenWant wat maakt een computer eigenlijk een Windows langzaam? Precies, een rommelige, overbelaste computer die verwaarloost is door haar eigenaar. Hoe gaan we eigenlijk om met onze computer? Over het algemeen wordt het gezien als een verbruiksvoorwerp en werkmiddel waar we argeloos op kunnen typen en surfen. Deze denkwijze is natuurlijk fout en veroorzaakt een steeds trager werkende computer met meer en meer mankementen. We zouden een computer eerder kunnen vergelijken met een auto. Dit is ook een zeer belangrijk transportmiddel, maar wanneer we deze verwaarlozen, staan we snel in de berm. Een Windows PC sneller maken heeft dan ook veel te maken met het onderhouden en opschonen van de computer. Misschien is het eens tijd voor een computer APK-keuring?

Wat maakt mijn computer traag? Waar kan ik mijn computer sneller maken?

 Gratis Diagnose scan voor uw Windows systeem naar factoren die uw pc vertragen!

download beste alles in éen software voor de computer

PC Sneller maken? Het is inderdaad het makkelijkste om gewoon speciale utility software in te zetten om de computer schoon te maken en te versnellen. Wanneer je geen computer fantast bent en niet over veel tijd beschikt, heeft het geen enkele zin om je tijd te verspillen om te leren hoe je zelf kunt pielen aan je Windows machine om deze te optimaliseren. Er zijn prachtige oplossingen ontwikkeld die dit alles semi-automatisch voor je kunnen regelen. We hebben hier een selectie gemaakt van de beste programma’s: beste alles-in-één software voor computeronderhoud.

Natuurlijk, er zijn andere factoren die de computer sneller kunnen maken. De computer die je nu hebt is natuurlijk begrensd door de hardware specificaties zoals de processor type, processor snelheid, het werkgeheugen,  de harde schijf, de videokaart etc. Deze zijn begrensd en een trage computer kan te maken hebben dat een computer niet voldoet aan de systeemvereisten van bepaalde programma’s. Veel software programma’s worden steeds zwaarder en vergen steeds meer hogere systeem vereisten en betere eigenschappen en productspecifikaties. Wanneer je computer schoon en up-to-date is, zonder virus, dan heb je weinig keuze dan bepaalde hardware onderdelen te vervangen of een nieuwe computer te kopen.

Trouwens, de pc sneller maken kun je gemakkelijk doen door het vervangen van je oude harde schijf met een flinke Solid State Drive (SSD). Dit is een van de makkelijkste manier om de computer sneller te maken. Daarnaast, het vervangen van je videokaart kan de systeem prestaties aanzienlijke verbeteren, vooral in het geval je veel spelletjes speelt of video’s bewerkt. Trouwens vele programma’s’ hebben ook een Gamers Module, de de computer prestaties automatisch optimaliseert tijdens het spelen van spelletjes.

computer sneller maken voor vr spellenVergeet ook niet dat de nieuwe VR-technologie en de nieuwe VR-brillen voor het spelen van VR-games wel zo’n 3 x meer rekenkracht vergen. Zorg ervoor dat je computer voorzien is van de juiste hardware om deze spellen te kunnen spelen en zo’n VR-headset aan te sturen. Er zijn VR-headsets zoals de Oculus Rift en de HTC Vive die zeer krachtige computers nodig hebben. Dit zijn de zogenaamde VR ready of Oculus Ready PC‘s. Voor meer informatie:

Ten slotte, vergeet ook niet de internetverbinding. Wat doe je eigenlijk op het internet? Hoeveel bandbreedte heb jij nodig voor datgene wat je doet? Misschien heeft jouw trage computer te maken met je internetverbinding en abonnement. De computer sneller maken door het wisselen van je internet leverancier of het opwaarderen van je internet abonnement is ook een mogelijkheid. Maar vergeet niet, een trage internetverbinding hangt vaak samen met een trager reagerende computer doordat de browser overbelast zijn. Alles begint met een schone, gezonde en niet besmette computer. Voor meer informatie:

Heb jij opmerkingen of eigen ervaringen? Deel ze met ons op onze Google+ pagina.

LiBerBits

Remi Valentijn

Comments on this entry are closed.