CRYPTOWALL

CryptoWall is een gijzelvirus. Zodra de CryptoWall malware op uw computer staat zal deze uw systeem scannen en alle bestanden versleutelen. De versleuteling is gedaan met RSA-2048 encryptie en uw bestanden staan op slot en grendel. Om de sleutel te krijgen waarmee u de bestanden kunt terugkrijgen moet u zo’n 500 Euro’s in Bitcoins betalen. Betaal geen losgeld. Verwijder de CryptoLocker onmiddelijk van de computer. Betaal de criminelen die achter het CryptoWall gijzelvirus zitten niet.

Hoe kan ik CryptoWall verwijderen van de computer?

cryptowall Investeer in kwaliteit. De SpyHunter is een specialist die alle type gijzelvirussen en andere malware soorten kan opsporen en verwijderen. Bovendien is er een helpdesk gekoppeld aan deze krachtige malware scanner die u kan bijstaan bij de verwijdering van de gevonden malware. De CryptoWall is in feite een verbeterde variant van de CryptoDefense malware. De SpyHunter heeft in het verleden al bewezen dit gijzelvirus zonder problemen te kunnen opsporen en verwijderen. Vele virusscanners missen vaak deze type bedreigingen en kunnen bovendien deze gijzelvirussen niet detecteren, laat staan verwijderen. Dit komt door de manier waarop de CryptoWall werkt. Investeer daarom in kwaliteit en scan uw computer gratis op de CryptoWall malware met de SpyHunter. Voor meer informatie: SpyHunter Review. Een completer en zeer goed alternatief is de PCkeeper. Het verschil is dat de maker van PCkeeper, Kromtech, geen onderzoek doet naar malware. Daarom geven in eerste instantie de voorkeur aan de Spyhunter. Niettemin, de PCkeeper voorziet u van ondersteuning door gecertificeerde Microsoft specialisten. Kijk en vergelijk zou ik zeggen.

Hoe werkt het Cryptowall gijzelvirus precies?

1. De besmetting vind plaats wanneer u een gehackte website bezoekt. De hacker verstopt het CryptoWall virus op deze website en genereert een nep-melding over bijvoorbeeld dat uw FlashPlayer een update nodig heeft. Zodra u daar op klikt, zal de CryptoWall zich op uw computer nestellen en alle bestanden versleutelen.

2. Vervolgens zal deze malware een aantal bestanden met instructies op de computer zetten: DECRYPT_INSTRUCTION.txt, DECRYPT_INSTRUCTION.html en DECRYPT_INSTRUCTION.url. Hierin staat precies uitgelegd wat u moet doen om het losgeld te betalen. De text gaat ongeveer als volgt:

Wat is er met uw bestanden gebeurt? Al uw bestanden werden door CryptoWall beschermd door een zware codering met RSA-2048.Meer informatie over coderingssleutels met RSA-2048 kunt u hier vinden: en.wikipedia.org/wiki/RSA_(crypto system) Wat betekent dit? Dit betekent dat de structuur en gegevens binnen uw bestanden onherstelbaar veranderd zijn, u kunt deze niet bewerken, lezen of zien. Dit is hetzelfde als ze definitief verliezen, maar u kunt dit, met onze hulp, herstellen. Hoe is dit gebeurd?Speciaal voor u is op onze server een geheim paar RSA-2048 sleutels aangemaakt – openbaar en privé. Al uw bestanden zijn met de publieke sleutel gecodeerd, die via het internet op uw computer terecht kwam. U kunt uw bestanden allen decoderen met behulp van de privé sleutel en het decoderingsprogramma, die op onze geheime server staan. Wat moet ik doen? Helaas, als u de nodige maatregelen niet binnen de aangegeven tijd in werking stelt, worden de voorwaarden om deze sleutel te bemachtigen veranderd. Als uw data echt van waarde voor u is raden wij u aan geen tijd te verspillen aan het zoeken naar oplossingen, omdat die er niet zijn.

3. Vervolgens moet u via Tor, een anonieme web browser het losgeld overmaken om weer toegang tot uw bestanden te krijgen. Doe dit niet! Er is geen enkele garantie dat u de privé-sleutel zult krijgen. Verwijder het CryptoWall virus onmiddelijk van uw systeem met de SpyHunter.

cryptowall verwijderenOp dit moment is er nog geen Mac versie beschikbaar voor het CryptoWall virus. Een kwestie van tijd. De lessen zijn simpel: investeer in een goede malware scanner en maak backups van uw bestanden. Dit kunt u doen door middel van uitstekende totaaloplossingen voor uw computer. Heeft u een Mac, maak dan gebruik van de Mackeeper. Heeft u een Windows PC, maak dan gebruik van de PCkeeper!

Gerelateerde bedreigingen:

Gerelateerde artikels:

LiBerBits

Remi Valentijn

Comments on this entry are closed.

Previous:

Next: