IP-ADRES VERBERGEN

Waarom zou ik mijn IP-adres verbergen?

ip adres verbergenHet verbergen van je IP adres is een goed idee als je minder risico wilt lopen met online gevaren en de bescherming van je online privacy. Het stelen van persoonlijke gegevens mede met behulp van jouw IP-adres, is een populaire bezigheid van grote corporaties en cybercriminelen. Surveillance & network monitoring software en data-mining spyware kunnen een schat van informatie over je verzamelen. Want je unieke IP-adres – waarmee je pc is te indentificeren – is altijd zichtbaar, en dus is altijd te achterhalen dat je bepaalde websites hebt bezocht via je ISP of via de logbestanden van de websites zelf. Via het IP-adres kunnen wezenlijke persoonlijke gegevens worgen gekoppeld met IP-adressen. Je kunt o.a. je huisadres via een IP-adres makkelijk achterhalen. Deze informatie kan worden gebruikt voor commerciële doeleinden, maar zeker ook in het geval van hackers, zeer kwade doeleinden. Identiteitsdiefstal en gerichte aanvallen door het inzetten van specifieke exploits en malware op basis van het profiel van de gebruiker behoren tot de mogelijkheden. We beseffen niet hoe kwetsbaar we zijn en hoe beperkt een malware scanner of internet security oplossing werkt om ons daadwerkelijk doeltreffend te beschermen. Het veranderen van je IP-adres voor een ander IP-adres behoort tot een verstandig internet surf beleid waarbij je veiligheid en privacy prioriteert. Het zal vooral de cybercriminelen afschrikken en op het verkeerde been zetten.

Hoe kan ik het beste mijn IP-adres verbergen?

ip verbergenHet beste is om een zogenaamde VPN-software te gebruiken van een VPN-dienstverlener zoals AirVPN. Deze al jouw internetcommunicatie te versleutelen via een beveiligde internettoegang naar een ander netwerk van servers waar je IP-adres automatisch wordt veranderd in een andere, anonieme IP-adres. Het is nogal technisch om dit zelf te gaan bouwen of gratis proberen te doen via allerlei anonymous proxies en gratis proxy servers. Het is beter om een dienst af te nemen waarbij dit automatisch en gebruiksvriendelijk voor je wordt gedaan. Dit is een VPN-dienst zoals AirVPN deze aanbiedt. Je zult via een versleutelde internetverbinding contact maken met een Virtual Private Netwerk waar je kunt kiezen uit een server in een land van keuze van waaruit je een ander IP-adres krijgt toegekend. Via een VPN dienst kun je zeer makkelijk je IP-adres verbergen en veilig met een ander internet adres gaan surfen. Je beschermt en beveiligt je oorspronkelijke IP-adres en maak jezelf op het internet zeer moeilijk traceerbaar. Voor meer informatie over dit onderwerp verwijs ik graag naar het volgende artikel: Waarom en hoe kan ik anoniem surfen?

Welke VPN-dienst kan ik gebruiken voor het verbergen van mijn IP-adres?

Ik heb hier een lijstje opgesteld van de beste VPN dienstverleners. Door het klikken van een dienstverlener zul je worden verwezen naar een relevante recensie over deze dienstverlener:

  1. AirVPN
  2. IPVanish
  3. Private Internet Access
  4. HideMyAss

Gerelateerde onderwerpen:

LiBerBits

Remi Valentijn

Comments on this entry are closed.