MALWARE VERWIJDEREN

Ik wil malware verwijderen van mijn computer, maar waar moet ik opletten?

malware verwijderen tipsWil je malware verwijderen van de computer? Een van de belangrijkste taken als het gaat om het opschonen van de computer, is het verwijderen van malware. Het verwijderen van malware is een comprehensieve systeemtaak en omvat de hele computer. Deze ingewikkelde malware en systeem problematiek zal ik in dit artikel bespreken, maar voor de lezers die weinig tijd hebben: het verwijderen van malware vraagt om een investering in een uitstekende complete malware scanner. Beste keuze op dit moment: Bitdefender Multi-Device Total Security!  Bovendien, zou ik één van de volgende complete malware en systeem diagnose scans willen aanbevelen:

 1. Klik om complexe malware te verwijderen uit Windows met de krachtige Spyhunter-scanner!
 2. Klik om Mac malware en andere rommel te verwijderen uit ‘n Mac systeem met de Mackeeper!

malware De meeste vormen van malware heeft als doel zich te verstoppen op de computer en informatie te stelen en de computer te gebruiken tijdens bepaalde aanvallen. Veel met malware besmette computers maken deel uit van een zogenaamde botnet of zombie netwerk. Dit is een netwerk van besmette computers die onder controle staat van een hacker. Deze computers worden ingezet tijdens een bepaalde aanval die de hacker wil uitvoeren op b.v. een bank. De specifieke malware die hiervoor wordt ontwikkeld zijn rootkits. Als het gaat om malware verwijderen, zul je eerst moeten kijken of geen rootkits in het systeem zitten verstopt.

malware verwijderenWat we hieruit moeten leren is dat we moeten letten op het type malware waar we mee te maken kunnen hebben. Er zijn vele verschillende malware soorten met allerlei verschillende doelstellingen. Een virus werkt b.v. weer anders dan een rootkit. Bovendien is elk virus programma uniek. Bovendien worden verschillende soorten malware vaak gecombineerd ingezet om maximaal effect te hebben en een computer volledig over te nemen zonder dat dit de gebruiker noch het antivirus programma het in de gaten heeft. Antivirus programma’s zijn over het algemeen ontoereikend om al deze complexe malware combinaties te kunnen herkennen noch te kunnen verwijderen. Het is inderdaad zeer belangrijk om te beseffen dat alleen de beste antivirus programma’s een effectieve bescherming kunnen bieden. Het is aan te raden om een extra malware scanner in gebruik te nemen. Dus, malware verwijderen doe je met behulp van de beste antivirus software in combinatie met een specialistische ‘second-opinion’ malware scanner. Vandaar, het verwijderen van malware is tegenwoordig een ingewikkelde aangelegenheid, superieure malware scanners zijn niet gratis! Er zijn uitstekende premium malware scanners beschikbaar die relatief goedkoop zijn: PCKeeper AV en MalwareBytes anti-malware! Een betere keuze, maar duurdere keuze met een complete multi-device malware scanner is die van Bitdefender!

Een ander concreet voorbeeld die dit vervelend probleem nog eens duidelijk onderstreept, is de snelle verspreiding van spyware en afgeleide spyware varianten zoals spy-software, keyloggers en adware. Een spyware programma is een spion-programma en is per definitie ontwikkeld om niet ontdekt te worden door antivirus programma’s. Spyware heeft als doelstelling om stilletjes alles wat een computer gebruiker doet vast te leggen. Alle informatie wordt doorgestuurd naar een andere server waar de informatie verder wordt gefilterd op bruikbare informatie op basis waarvan criminele handelingen mee kunnen worden verricht. Het detecteren en verwijderen van spyware is niet makkelijk. Een aantal jaren geleden gaven antivirus ontwikkelaars die verantwoordelijk in feite over aan andere bedrijven die zich specifiek specialiseerde in het ontwikkelen van anti-spyware programma’s.

malware verwijderen Dus, op dit moment moet je opletten of je antivirus programma ook spyware, banking trojans, ransomware, rootkits en adware kan detecteren en verwijderen.  Het beste is dat ze deze programma’s ook andere mobiele apparaten kunnen controleren. Tegenwoordig maken we gebruik van verschillende smartphones, tablets en besturingssystemen. Ze zijn allemaal kwetsbaar voor malware. Het komt vaak voor dat er een virus op de telefoon of tablet actief is zonder dat de gebruiker het in de gaten heeft. We willen graag malware verwijderen van onze computers, maar vergeten onze andere mobiele apparaten. Vandaar dat we de Bitdefender Multi-Device Total Security software aanbevelen.

ransomware malware verwijderenNatuurlijk, niet alle malware werkt in het geheim en zit stilletjes uw computer te vertragen. Er zijn vele agressieve malware soorten ontwikkeld. Alles begon met voor vele jaren geleden met de ontwikkeling van virussen en wormen. Tegenwoordig is het vooral ransomware die voor veel ellende zorgt. Ransomware neemt direct de computer in gijzeling. De computer gebruiker zal losgeld moeten betalen om weer toegang te krijgen tot de computer. De meest beruchte variant in Nederland is het Politie Virus. Deze naam is technisch gezien niet correct, we hebben hier te maken met ransomware die bestaat uit een combinatie van verschillende malware soorten. Heel veel slachtoffers laten zich voor de gek houden en denken vaak ook dat ze een strafbaar feit hebben gepleegd en betalen de ‘boete’ van deze nep-politie zonder enig verzet. Malware verwijderen, zal in deze acute gevallen meer en meer gaan om het verwijderen van nieuwe ransomware varianten. In dit geval, kan vaak een secundaire malware scanner zoals de eerder genoemde PCKeeper AV-scanner, OSHI Defender, SpyhunterMalwareBytes anti-malware en de Hitman Pro hulp bieden.

Malware verwijderen met complete security softeware producten.

Over het algemeen hebben recentelijk de meeste antivirus ontwikkelaars een anti-spyware en anti-rootkit programma’s verwerkt in hun antivirus pakketten. Deze pakketten worden vaak aangeduid als Internet Security Suites. Het is dan ook niet vreemd dat in het kader van bovenstaande ontwikkelingen antivirus bedrijven zijn afgestapt van de traditionele naamgeving voor hun pakketten. Bij Bitdefender gaat het nu om Multi-Device Total Security software.

Alleen MalwareBytes anti-malware  had het meteen bij het rechte eind en kan zijn merk- en productnaam ongewijzigd laten. De eerder genoemde  SpyHunter software is ook niet van naam veranderd. Het mag duidelijk zijn, Spyhunter kan alle malware varianten uitstekend detecteren en verwijderen. Een concreet voorbeeld van een bedrijf dat voor een generieke naam heeft gekozen is Essentware met de PCKeeper en IOBIT met de Advanced Systemcare software. Deze software is niet alleen maar een zeer goede malware scanner, maar is tevens ook een volledig gereedschapskist voor computeroptimalisatie. Kijk maar eens wat er zich verbergt in deze software:

 • Toevoeging van s’werelds toonaangevende Antivirus/Antimalware engine van Bitdefender, om uitgebreide bescherming te bieden
 • Nieuwe Antimalware engine van IObit die diep en efficiënt dreigingen opspoort en verwijdert.
 • Een 10 maal grotere database ondersteunt het verwijderen van meer dan 100 miljoen verborgen malware en virussen
 • Drastisch verbeterde scansnelheid met het gebruik van de cache scanner
 • Minimaal brongebruik tijdens het scannen en verwijderen van dreigingen voor een vlottere pc-ervaring
 • Verbeterde real-time bescherming om malware en virussen proactief te blokkeren
 • Nieuwe quarantaine methode voor effectieve verwijdering en eenvoudig herstel
 • Nieuwe gebruikersinterface – Eenvoudig en gemakkelijker te gebruiken
 • Verbeterde “Browser Protection” voor een veilige en vlotte surfervaring
 • Volledige ondersteuning voor Windows 10 met een complete gereedschapskist voor het volledig optimaliseren en opschonen van Windows 10

Je bent vrij om hier een Avanced Systemcare Diagnose Scan uit te voeren en deze te vergelijken met de PCKeeper software. Deze includeert een helpdesk met gecertificeerde Microsoft beheerders. Een uitgebreide recensie kun je hier lezen: PCKeeper RecensieNiettemin, de beste keuze (kost wat geld) voor iedereen met meerdere apparaten is de Bitdefender Multi Device totaaloplossing.

Malware verwijderen Mac – Wil je malware van je Mac OS X systeem verwijderen?

malware mac verwijderenHeb je een Mac computer? We hebben al in verschillende artikels besproken (Flashback Trojan, FlashFake Trojan) hoe kwetsbaarheden worden benut door specifieke Mac OS X malware soorten om het systeem stilletjes over te nemen. Het is een kwestie van tijd voordat we gijzelvirus varianten van o.a. het PolitieVirus zien verschijnen voor het teisteren van Mac gebruikers. In ieder geval, het is aanbevolen om te kijken naar een anti-malware programma voor Mac. Het is verstandig om de Mackeeper eens testen. De Mackeeper bevat een uitstekende mac virusscanner module en andere internet security features. Bovendien beschikt het over vele andere belangrijke gereedschappen zoals een helpdesk die je kunt benaderen wanneer je grote problemen met je Mac hebt. Voor meer informatie: Mackeeper – Mac Diagnostics.

Conclusie over malware verwijderen! 

hoe kan ik het beste malware verwijderenHet verwijderen van malware vraagt tegenwoordig om een investering van de gebruiker. De beste pakketten, zoals de Bitdefender Multi Device totaaloplossingkomen helaas niet gratis. Het is daarnaast een aanrader om een extra specialistische malware scanner te gebruiken die vooral goed is in het opsporen van complexe rootkits en spyware soorten, die tevens de kracht bevat om zeer agressieve ransomware makkelijk te verwijderen. Ik zou dan persoonlijk een Nederlands pakket willen aanraden! De Hitman Pro 3.7 is ontwikkeld door een Nederlandse antivirus software ontwikkelaar, SurfRight. Dit programma is ook onafhankelijk getest geworden door onderzoeksinstellingen zoals AV-Test en AV-Comparatives.

malware verwijderen adviesDe Hitman Pro  en de MalwareBytes anti-malware software scoren altijd uitstekend en representeren beide ware specialisten die elke gulden waard zijn. Voor meer informatie: Hitman Pro Recensie. Een uitstekend alternatief is natuurlijk de eerder genoemde SpyHunter. Wanneer je één van deze specialisten gebruikt in combinatie met de PCKeeper software, ben je verzekerd van een uitstekende beveiliging.
mac malware verwijderenMac OS X systemen zijn ook niet meer verschoond van aanvallen en elke Mac gebruiker moet investeren in een goede virusscanner of Mac internet security programma. Anders zal het onmogelijk zijn om unieke Mac malware te detecteren en te verwijderen. Een Mac OS X systeem kan worden ingezet in een Mac botnet en uiteindelijk wanneer het systeem niet meer nodig is, worden geïnfecteerd met een gijzelvirus of een banking trojan om extra veel geld te verdienen. Maar goed, de meeste Mac OS X gebruikers zullen pas als het kalf verdronken is, de put van veiligheidslekken dempen in hun volgende Mac computer. Voor meer informatie: beste virusscanners voor Mac! 

Malware vermijden!

Malware verwijderen is, nogal mild uitgedrukt, een frustrerende bezigheid. Je kunt beter malware vermijden door o.a. de volgende regels toe te passen:

 1. Investeer in een malware scanner.
 2. Investeer in een VPN-dienst voor het afschermen en verbergen van het IP-adres.
 3. Bescherm je belangrijke email adressen door o.a. gebruik te maken van email aliassen en een secure webmail provider.
 4. Maak gebruik van internet browsers die minder gegevens lekken en gebouwd zijn op basis van veiligheid: Chromodo of Avira Scout.

Aanbevolen artikels: