KOVTER RANSOMWARE

Sinds mei 2014 is er door verschilende security experts alarm geslagen over een nieuwe uitbraak van het Kovter ransomware. Het Kovter ransomware is een variatie van het zogenaamde Politievirus. Deze Kovter malware gedraagt zich het zelfde als het Politievirus maar naast het feit dat deze het systeem volledig blokeert bekijkt Kovter je gehele surfgeschiedenis. Deze informatie wordt gebruikt om informatie te verzamelen van alle mogelijke ongepaste of illegale websites die je hebt bezocht. Op basis van een ongepaste website die je hebt bezocht zal de Kovter ransomware een nep-melding maken. Deze bevat gevoelige informatie over jouw pc en jouw surfgedrag. De computer zal volledig in het slot vallen en je zult alleen weer toegang krijgen wanneer je het losgeld betaalt. Kovter is natuurlijk verbonden aan een betalingsysteem op bijna dezelfde manier als het Ukash virus.

kovter virusHet is allemaal zeer slim opgezet en het is zeer makkelijk om het losgeld te betalen. Doe dit niet wanneer je computer geïnfecteerd is met het Kovter virus. Laat je niet imponeren door de wijze waarop het Kovter zich aan je presenteert! De Kovter ransomware kan zich vermommen als de Nederlandse Politie, de FBI of Buma Stemra. Alles is afhankelijk van welke sites je hebt bezocht. Veel mensen gaan toch helaas over met het betalen van het losgeld. Er worden enorme bedragen verdient aan deze type ransomware vormen waarbij onoplettende internet gebruikers te snel aannemen dat hun computer daadwerkelijk door de FBI is geconfisceerd.

Hoe kan ik Kovter verwijderen van mijn computer?

Het beste is om een specialist in te zetten op het gebied van de verwijdering van deze complexe malware varianten. Onze voorkeur gaat naar de SpyHunter. Vervolgens kunnen we je aanbevelen om de volgende instructies te volgen in het stappen plan: effectief malware verwijderen advies.

Gerelateerde artikels: