MICROSOFT WORD INTRUDER

De Microsoft Word Intruder (MWI-toolkit) is een gereedschapskist voor cybercriminelen voor het genereren van kwaadaardige Word-documenten.

Microsoft Word IntruderDe Word-documenten zijn ‘geladen’ met exploits die bekende veiligheidslekken in Microsoft Office kunnen misbruiken om malware op de computer te installeren. Dit kan gaan om spyware, adware, maar zeker ook mogelijke ransomware. Het kan natuurlijk gaan om alle mogelijke Office documenten, het is Microsoft Office Document Based Malware! Ze werken als een soort booby-traps voor niets vermoedende gebruikers! De MWI-Toolkit is een zeer effectief en gevaarlijk programma in de handen van een hacker.

De MWI-toolkit kan voor grote problemen zorgen, vooral in combinatie met andere toolkits en rootkitsDe Microsoft Word Intruder (MWI) bevat exploits voor het misbruiken van veiligheidslekken in zowel de oude versies als de meest recente versies van Microsoft Office.

Er zijn heel veel organisaties en bedrijven die nog geen effectief patch-beleid voeren voor het dichten van de betreffende veiligheidslekken. Natuurlijk zijn er ook vele particulieren die niet consequent veiligheidsupdates uitvoeren voor het dichten van bekende kwetsbaarheden in programma’s. De Secunia Personal Software Inspector is een uitstekend hulpmiddel voor het automatisch bijhouden van deze updates. Voor particulieren is dit programma gratis en ten zeerste aanbevolen om o.a. de Microsoft Word Intruder, ook bekend als de MWI-toolkit, geen kans te geven. Daarnaast kun moet je geregeld de gratis Microsoft virusscanner eens een grondige scan laten uitvoeren.

mwi toolkitNatuurlijk, het is belangrijk dat je wel een extra goede malware scanner hebt draaien op de computer voor kunnen decteren en het verwijderen van de Microsoft Word Intruder. MWI kan niet alleen zich uitstekend verstoppen voor de standaard antivirus programma’s, het kan de computer prestaties belasten en trager maken. Erger nog, kan de MWI-toolkit vooral ook weer toeslaan zodra deze weer een nieuw veiligheidslek detecteert. Voor meer informatie:

Gerelateerde problemen:

Bronnen:

LiBerBits

Remi Valentijn

Comments on this entry are closed.