PHISHING

Phising staat voor ‘vissen’, het vissen naar persoonsgevoelige informatie waarmee internet criminelen verder kunnen. Het staat voor een vorm van internetbedrog die zich vooral via spam voltrekt.

phishingIk neem aan de je wel eens een nep-bericht hebt ontvangen van jouw bank? Nee, nog niet? Weet je dit zeker? De nep-berichten worden steeds beter opgezet en meer en meer mensen trappen er in. Ze denken daadwerklijk dat het bericht van de bank is en wanneer ze op de link klikken worden ze gestuurd naar een kopie van de website van de bank, waar gevraagd wordt om de credit card gegevens in te voeren. Deze credit card gevens kunnen vervolgens worden misbruikt of worden doorverkocht aan derden. Heel veel credit card fraude vindt op deze manier van phishing plaats. Plotseling is de hele credit card geplunderd.

Hoe kan ik phishing herkennen?

Vroeger was het makkelijk om deze berichten te herkennen, maar dit is niet meer het geval. Je zult jezelf de volgende vragen moeten stellen, de volgende keer wanneer je een email bericht ontvangt van je bank.

  1. Is dit bericht persoonlijk aan mij gericht of staat daar gewoon geachte Heer/Mevrouw?
  2. Moet ik mijn bankrekening of credit cards online verifiëren? In geval van twijfel, bel je bank!
  3. Wordt ik bedreigd met bepaalde gevolgen wanneer ik niet snel zou reageren op het bericht?
  4. Zitten er taalfouten in het bericht of op de website?

Hoe kan ik me goed beschermen tegen phishing?

phishing herkennenHet beste is om te investeren in een goede internet security oplossing waarin anti-phising technologie in zit verwerkt. Daarnaast kan deze software ook snel ingrijpen wanneer er een drive-by-download op de website zit of een met een besmette bijlage die u moet downloaden. Veel phising sites bevatten tevens bijlagen die banking trojans, spyware of keyloggers bevatten. Zodra u de bijlage opent zal de betreffende malware zich op de computer nestelen. Daarom is het belangrijk om te investeren in een goede internet security totaaloplossing die deze gevaren het hoofd kan bieden. De PCKeeper en de SpyHunter zijn complete malware security oplossingen die bewezen hebben veel meerwaarde te bieden bij het vermijden en verwijderen van malware. Concrete voorbeelden van wapenfeiten zijn het PolitieVirus, het Interpol Virus en het Kovter virus.

phishing Ten slotte, wees altijd argwanend wanneer uw bank of andere instantie u vraagt om online belangrijke informatie te wijzigen. Bel in geval met twijfel en neem de boven genoemde richtlijnen en vragen in acht. Hierdoor vermijd je dat je het slachtoffer wordt van een phishing aanval. Aangezien, de complexiteit van deze phishing aanvallen steeds meer toeneemt, is het verstandig om te investeren in een goede internet security oplossing. De PCKeeper en de SpyHunter zijn uitstekende complete oplossingen, maar zoekt u een vertrouwd merk, aarzel dan niet om de Kaspersky Internet Security software te kopen.

Phishing komt ook voor wanneer je gebruik maakt van een mac computer. Een mac computer heeft ook anti-phising en antivirus software nodig. De Mackeeper voorziet in deze bescherming. Voor meer informatie: Waarom moet ik mijn mac opschonen en beschermen?

Voor meer informatie:

LiBerBits

Remi Valentijn

Comments on this entry are closed.

Previous:

Next: