PWObot Python Malware

PWObot is de naam voor een familie van malware geschreven in de programmeertaal Python. Dit maakt deze complexe malware familie zeer uniek. Er zijn op dit moment 12 variaties bekend op het internet. De PWObot presenteert zichzelf als utility programma waardoor het zonder veel problemen door nietsvermoedende gebruikers wordt geïnstalleerd. Zodra de PWObot op het systeem staat en actief is zal deze allerlei zaken kunnen uitvoeren.

python malwareEen opvallend gegeven is dat deze malware als een parasiet de computer traag maakt doordat de rekenkracht van de microprosser  en de grafische kaart wordt gebruikt voor het delven van bitcoins! Trouwens, elke besturingssysteem waaronder Linux, OS X en natuurlijk Windows 10 kan door deze malware worden besmet. Als je last hebt van een trage mac en je vermoedt dat het te maken kan hebben met deze Python malware, dan kun je zeker gelijk kunnen hebben.

Bovendien beschikt de PWObot over de mogelijkheid om een keylogger in te zetten om alle toetsaanslagen op te slaan om interessante paswoorden en andere informatie te verzamelen. Bovendien, kan deze complexe modulaire malware een eigen proxy server opzetten en al het internet verkeer door een versleutelde tunnel sluizen. De PWObot is ontdekt geworden door de malware onderzoekers van Palo Alto Networks.

Hoe kan ik het beste de Python PWObot malware verwijderen?

Dit kun je doen met een goede specialistische malware scanner voor Windows zoals de SpyHunter of de Hitman Pro. Heb je een Mac OS X systeem dan maak je gebruik van de Mackeeper. Voor meer informatie:

Hoe kan ik het beste de Python PWObot vermijden?

Investeer in een goede malware scanner. Download geen vreemde bestanden of gratis sofware. Overweeg om te investeren in een VPN-programma om anoniem en versleuteld te kunnen surfen op het internet. Voor meer informatie:

 

 

LiBerBits

Remi Valentijn

Comments on this entry are closed.