RABOBANK BANKING TROJAN
Rabobank waarschuwt haar klanten voor een nieuwe virus. In feite gaat het hier niet om een virus, maar om een Trojaans Paard (Rabobank Banking Trojan) die Rabobank klanten tijdens het internetbankieren afwijkende schermen laat tonen.
De schermen wijken af en proberen de klanten o.a. met misleidende informatie op de S-toets te laten drukken…. waardoor de klanten, zonder dat ze het door hebben, een signeercode invullen en daarmee geld overboeken naar een andere bankrekening (van de cybercriminelen). Hieronder kun je een concreet voorbeeld zien van wat de Rabobank malware je kan voorschotelen:
Door het invullen van de Signeercode en het controlegetal, zul je in dit bovenstaande geval 465 euro overboeken naar de criminelen!
Rabobank klanten moeten goed opletten bij het internetbankieren op afwijkende schermen en boodschappen. Realiseer je het volgende:
- Rabobank zal je voor het inloggen nooit de S-toets (signeren) vragen in te drukken.
- Rabobank vraagt je nooit om de Random Reader te synchroniseren.
- Rabobank vraagt je nooit om te wachten om toegang te krijgen en zal en zal nooit een controle uitvoeren binnen Rabo Internetbankieren.
- Rabobank vraagt je nooit om de pincode van je betaalpas online op te geven.
Het is goed om te beseffen dat deze schermpjes zeer overtuigend zijn opgezet en dat het vrij makkelijk is om in de val te lopen. In geval van twijfel, schakel een ‘second-opinion’ malware scanner in, een specialist die een uitstekende reputatie heeft om deze complexe banking trojans te verwijderen. De Hitman Pro en de SpyHunter zijn twee uitstekende specialisten die banking trojans kunnen opsporen en verwijderen. Malware verwijderen en detecteren is niet meer zo eenvoudig aangezien vele criminele organisaties veel geld investeren in het ontwikkelen van complexe malware voor het kraken van online banken. De Rabobank virus of banking trojan is weer een bewijs dat iedereen veiligheid ten zeerste serieus moet nemen aangezien je niet weet of merkt dat je besmet bent met een Rabobank banking trojan.
Hoe kom ik aan een Rabobank virus?
Waarschijnlijk ben je al een tijdje besmet met een rootkit of spyware programma en hebben de cybercriminelen op basis van de verzamelde informatie een Rabobank banking trojan er aan toegevoegd. Als uw computer met een complexe modulaire malware besmet is, kunnen internetcriminelen via de computer op afstand dingen doen zonder dat je het merkt zoals het toevoegen van een Rabobank virus.
Hoe kan ik het beste een Rabobank virus verwijderen en vermijden?
Investeer in een goede extra malware scanner. Je kunt niet vertrouwen op de gratis Microsoft Windows antivirus programma’s. Je zult deze moeten complimenteren met een extra second-opinion malware scanner gespecialiseerd in het verwijderen van deze complexe modulaire malware soorten zoals de Rabobank Banking Trojan of virus. Steun het Nederlandse bedrijfsleven en lees meer over de Nederlandse Hitman Pro malware scanner: Hitman Pro Recensie. Alternatieven zijn de SpyHunter, maar ook de PCKeeper.
Het is nog niet duidelijk of deze Rabobank Trojan actief is op Mac computers. Niettemin, het is nooit een slecht idee om eens extra virusscan uit te voeren met een speciale virusscanner voor mac. Er zijn genoeg Trojaanse paarden actief die Mac OS X in het vizier hebben. Daarom, maak je gebruik van een Mac, voer een extra scan uit met jouw virusscanner. Heb je nog geen mac internet security oplossing? Lees dan eens een artikel over de Mackeeper. Deze includeert o.a. een helpdesk met Apple techneuten.
Gerelateerde malware artikels:
Bronnen:
Comments on this entry are closed.