TOFSEE TROJAN

De Tofsee Trojan of Tofsee.ax trojan is een nieuw en goed voorbeeld van modulair malware. Deze malware werkt als een Trojaans paard, maar beschikt over zijn eigen virusscanner en verspreidt spam.

tofsee trojanWaarom beschikt dit Trojaans paard over een eigen virusscanner? De reden is simpel, de meeste malware verstopt zich op de computer en wil niet worden ontdekt. Heel veel mensen werken en surfen op een met malware besmette computer. De makers van Tofsee Trojan weten dit. Ze willen eventuele concurrenten kunnen verwijderen, waardoor de Tofsee Trojan heer en meester is over de computer. Ja, veel mensen werken op een computer en hebben de illusie dat ze de baas zijn over hun computer. Helaas, zodra je computer is besmet met malware, is iemand anders de baas, zonder dat je dit weet en beseft. De makers van de Tofsee Trojan willen de enigste baas zijn. Daarom zit er een virusscanner in.

Hoe kan ik de Tofsee Trojan het beste verwijderen?

tofsee trojan verwijderenHet vergt een krachtpatser om deze ingewikkelde stukje malware van de computer te kunnen vinden en te verwijderen. De SpyHunter is een uitstekende specialist en een bekende trojan remover, maar ook de PCKeeper zou kunnen worden ingezet om de computer te controleren. Beide oplossingen kunnen de Tofsee Trojan goed verwijderen van de computer.

Hoe komt deze Tofsee Trojan op mijn computer terecht?

De Tofsee Trojan is vooral actief op Facebook, Skype en Twitter. Daar plaats het vele berichten met links naar schokkende filmpjes. De berichten worden afgestemd en verstuurd met behulp van de informatie die in de cookies zit opgeslagen. Zodra iemand op die link klikt wordt er gevraagd om een DivX plug-in te installeren. Deze plug-in is natuurlijk de Tofsee Trojan. Deze zal vervolgens het Windows register en de harde schijven scannen naar malware. Volgens Kaspersky en Dr. Web doet deze virusscanner zijn werk zeer goed en is ook nog eens uiterst effectief met de verwijdering van de concurrende malware! De doelstelling van de Tofsee Trojan is het versturen van spamberichten met behulp van de besmette computer. De verschillende namen voor de Tofsee Trojan zijn de volgende: Trojan.Win32.KillAV.lz, W32/Dropper.gen6, Downloader, Backdoor:Win32/Tofsee.B, Trojan-Proxy.Win32.Saturn.q, Trojan.Ascesso, tofsee.ax trojan. 

Welke lessen kunnen we leren? 

Malware wordt elke dag ingewikkelder. Iedereen is nu zeer kwetsbaar op het internet en met behulp van persoonlijke informatie die je achterlaat op het internet kunnen kwaadaardige programma’s je voor de gek houden. Door gebruik te maken van een VPN service kun je dit voorkomen. Een VPN service zal jouw internetcommunicatie versleutelen en anoniem maken. Anoniem surfen met behulp van een VPN service is veiliger surfen. Wanneer je tevens er voor zorgt dat je investeert in de beste antivirus software, dan kun je er zeker van zijn dat je geen last zult hebben van Tojaanse paarden zoals de Tofsee Trojan.

Is er al een Tofsee Trojan variant die Mac computers probeert te besmetten?

Dit is nog niet bekend, maar er is genoeg ander ongein beschikbaar. Voor meer info: mac virusscanner.

Gerelateerde artikels:

Bronnen:

LiBerBits

Remi Valentijn

Comments on this entry are closed.