VIRUS OP TELEFOON

Vermoed je dat een virus op je telefoon / mobiel actief is?

Onze mobiele telefoons zijn tegenwoordig smartphones, slimme mini-computers waar we bijna alles op doen. Ze vertegenwoordigen een waardevolle schat aan informatie.

virus op telefoonCybercriminelen kunnen veel geld verdienen met het stelen van vooral financiele gegevens en kunnen via mobile spyware en trojan programma’s alles rustig in de gaten houden, zonder dat de gebruiker het merkt. Een virus op je telefoon krijg je gemakkelijk te pakken door gebruik te maken van allerlei gratis apps.

Vooral de Google Playstore zit vol met gratis apps die zich kunnen gedragen als adware. Ook de ‘Ringtones’ die je kunt installeren kan een kwaadaardig programma inhouden. Vooral de ringtones en apps die sleutelwoorden zoals Sexy en Free gebruiken. Als richtlijn moet je hebben om zo weinig mogelijk apps te installeren.

Wanneer je een virus op de telefoon hebt kun je dat o.a. merken aan storende advertenties (adware) tijdens het surfen. Een virus kan ook telefoongesprekken starten met dure nummers. Er zijn ook genoeg R.A.T. Android Trojans actief. Concreet voorbeeld is de Hummer Trojan die vooral via gratis porno-apps wordt verspreid. Hoe weet je dat je besmet bent met deze trojan? Deze maakt internet traag en vreet zo’n 2GB aan data binnen een paar uurtjes!

Hoe kan ik een virus op de mobiele telefoon verwijderen?

Het probleem is dat goede mobile security geld kost. Je zult een security app van een goede security software ontwikkelaar moeten aanschaffen. Het maakt alles onoverzichtelijk, vooral als je over meerdere mobiele apparaten zoals tablets beschikt. Daarom kan ik mijn lezers aanbevel om te investeren in de Bitdefender Multi Device Security Software. Dit is ‘n alles-in-één totaaloplossing voor alle computers, telefoons en andere mobiele apparaten. Voor meer informatie:

Voor meer informatie:

LiBerBits

Remi Valentijn

Comments on this entry are closed.

Previous:

Next: